Vesti Vesti

Karavan obišao Vinik, obećana izgradnja vodovodne mreže, asfaltiranje puta i čišćenje deponije

Karavan gradske vlasti posetio je žitelje Vinika koji godinama unazad muče muku sa vodovodnom mrežom. Naime, meštani nisu priključeni na gradski vodovod, a za vodosnabdevanje su se do sada sami brinuli što im je donelo niz problema, pre svega velike troškove. To će se međutim, promeniti jer nadležni najavljuju da će održavanje vodovodne mreže preuezeti Naisus.

Vinik je nekada imao status vikend naselja, ali se to promenilo poslednjih godina, kada je počelo njegovo naseljavanje.  Meštani ovog prigradskog nadselja kžu da su sami izgradili vodovodnu mrežu kada su se doselili, ali da su se ubro javili brojni problemi, uglavnom zbog prikupljanja dugovanja i troškova popravke koji su padali na njihov teret.

Međutim, to će se promeniti jer predsednica Opštine Pantelej, Nataša Stanković obećava rešenje za oko 400 domaćinstava koja su priključena na pomenutu vodovodnu mrežu.

“Mreža će u toku ove nedelje uz saglasnost meštana preći u održavanje Javno komunalnog preduzeća Naissus, što će u značajnoj meri smanjiti probleme ovih ljudi koji godinama muče taj problem oko vodosnabdevanja, imaće redovono vodosnabdevanje i mreža će biti pod ingerencijom Naissus-a”, kaže predsednica Opštine.

Stanovnici ovog naselja će dobiti i asfalt takozvanog Vojnog puta, a kako kaže predsednica Opštine biće očišćena i deponija koja se nalazi kod pruge nedaleko od dečijeg igrališta. Prema njenim rečima deponija se iznova stvara zbog nesavesnih građana, te je u planu i edukacija stanovništva.

Stanković je novinarima kazala da će sledeći korak u uređenju ovog naselja biti i izgradnja kanalizacione mreže, ali da će se o tome govoriti u narednom periodu.

Podsetimo, karavan gradske vlasti najavljen je u januaru, do sada je obišao više gradskih opština i naselja, a gradonačelnica često ističe da to nema nikakve veze sa izborima i najavljuje da će karavan obilaziti građane i nakon 3. aprila.

izvor: https://citysmart.media/vesti/drustvo/karavan-obisao-vinik-obecana-izgradnja-vodovodne-mreze-asfaltiranje-puta-i-ciscenje-deponije/?fbclid=IwAR2xy2T7qkjM8KacuVz8bqcLaXpt0C7M1l8G0yvO3m8cqq2LilLINfnCziA

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *