Vesti Vesti

Izveštaj gradonačelnice Niša o do sada urađenom i planovima za dalji razvoj grada

U Nišu je u ovom trenutku otvoreno više od 15 gradilišta, poručila je gradonačelnica Dragana Sotirovski na konferenciji za medije na kojoj je podnela izveštaj o tome šta je završeno do sada i koji su budući projekti za razvoj grada.

JKP „Naisus“ je započelo rekonstrukciju mreže u ulici Stojana Novakovića, a zatim se radovi nastavljaju u Zetskoj, ulici Majakovskog i Učitelj Tasinoj ulici gde rekonstrukcije instalacija nije bilo od 1934. godine kada je vodovod izgrađen, rekla je Sotirovski. Na selu u Gradskoj opštini Pantelej završavamo vodovod u Malči, a zatim je na redu Cerje, a u Gradskoj opštini Palilula rešićemo problem vodosnabdevanja u Berbatovu i Vukmanovu, kaže gradonačelnica. Ona je podsetila da su rekonstruisane i tri seoske ambulante i to u Supovcu, Trupalu i Velepolju.

Grad ubrzano radi i da liste dece koja čekaju na upis u vrtiće više ne bude, položili smo kamen temeljac za novi vrtić na Panteleju, uskoro će se raditi vrtić u Trupalu u Gradskoj opštini Crveni krst, u Gradskoj opštini Medijana vrtiće ćemo otvoriti u zgradi Mesne kancelarije Božidar Adžija i zgradi Medikoterapije u Čairu, dok u Gradskoj opštini Palilula planiramo jedan vrtić na Ledenoj steni, rekla je Sotirovski.

Naredne nedelje potpisaćemo ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije o održavanju Evropskog prvenstva za juniore poslednje nedelje u julu, a juče je počela rekonstrukcija sale Osnovne škole Mika Antić u kojoj će se, pored hale „Čair“, igrati utakmice. Sav prihod od ulaznica koje se prodaju po simboličnim cenama, daćemo u humanitarne svrhe, kaže gradonačelnica.

Komentarišući navode pojedinih medija da ove godine zbog nedostatka para neće biti tradicionalnog plesa maturanata, Sotirovski je rekla da se radi o potpunim neistinama. Poručujem svima da će ples maturanata biti održan, ali u organizaciji grada Niša, poslednjeg školskog dana za srednjoškolce 23. maja u podne, na Trgu kralja Milana, rekla je gradonačelica.

Gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov saopštila je da će od 31. maja do 4. juna Niš obeležiti gradsku slavu Sveti Car Konstantin i Carica Jelena na kojoj će biti do sada najveći broj delegacija iz inostranstva-12, ali da će zbog tragičnih događaja prethodnih nedelja i program morati da bude prilagođen. Dani slave počeće 31. maja državnom ceremonijom obeležavanja Čegarske bitke, i uz brojne kulturne sadržaje tradicionalno će biti održan naučni skup vizantologa „Niš i Vizantija“ i akademija koja je će ovog puta prvi put biti organizovana na arheološkom nalazištu „Medijana“.

Kada je reč o turizmu Anastasov je kazala da su rezultati izuzetno dobri jer je u prva tri meseca bilo dvostruko više stranih turista nego prošle godine dok je domaćih bilo više za 50 procenata. Iduće nedelje će Grad Niš i Turistička organizacija predstaviti kalendar za naredna četiri meseca u kojima nas, pored ostalih kulturnih dešavanja, očekuju Mizički edikt i Nisomnia, Evergrin festival, Muzička i Književna kolonija, Nišvil i Filmski susreti, kaže Anastasov.

izvor https://www.ni.rs/izvestaj-gradonacelnice-nisa-o-do-sada-uradjenom-i-planovima-za-dalji-razvoj-grada/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *