Ukoliko ste propustili našu fb live emisiju možete je pogledati klikom na link ispod teksta.

Još od uvođenja višestranačja u Srbiji, romska zajednica ne pokazuje preteranu zainteresovanost za izborne procese, ili bar ne vidi načina da svoje nacionalne interese ostvaruje kroz sopstvenu političku partiju. Romi su u periodu od 40 godina bili na listama većinskog naroda, neki su bili odbornici pa i poslanici, ali se stiče utisak da su ih više zanimali globalni problemi nego loš položaj sopstvenog naroda. Romska nacionalna manjina je u fokusu političkih stranaka, učesnika izbora uglavnom dok traje preidzborna kampanja. Dele se obećanja i paketi, mnogi kažu i novac, ali se na sve to zaboravlja kad se obajave rezultati izbora!

Naši gosti su Osman Balić, predsednik YUROM Centra, Miloš Mihajlović, predsednik političke partije Unija Roma Srbije i Svetislav Jovanović, gradski odbornik – SNS.

https://fb.watch/scPGQieyB7

“Projekat „Romski život kroz naš objektiv! – II“ se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.“Projekat „Romski život kroz naš objektiv! – II“ se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *