Video

Intervju sa g.Osmanom Balićem povodom održanog radnog sastanka ekspertske i međuresorne grupe za izradu nove Strategije.

Sastanak ekspertske i međuresorne radne grupe za izradu dokumenta ,,Strategija za inkluziju Roma u Republici Srbiji 2015-2025” održan je jula 2015. godine u hotelu ,,Galeria” Matije Korvina br.17 u Subotici. Sastanak je organizovao Savet za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma Vlade Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije OHCHR u Srbiji.

Teme sastanka bile su: Dileme u vezi sa modelom upravljanja, praćenja i finansiranja strategije; Obrazovanje Roma – nalazi i strateške mere; Zapošljavanje Roma – nalazi i strateške mere; Stanovanje Roma – nalazi i strateške mere; Zdravlje Roma – nalazi i strateške mere; Kulturni i Rodni aspekti strateškog planiranja; Socijalni aspekti u planiranju strateških mera; ,,Normiranje’’ strateških mera. Jedan od učesnika je bio i predsednik predsedništva SKRUG-Liga Roma Osman Balić, sa kojim smo i popričali na ovu temu.

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *