Vesti Vesti

Festival stripa 2016

Gradska opština Pantelej u saradnji sa Udruženjem ljubitelja stripa «Branko Plavšić» i uz tehničku podršku JKP Tržnica u Nišu organizovaće, treću po redu međunarodnu manifestaciju, NIŠKI FESTIVAL STRIPA-NIFEST 2016. u periodu od 5-8.maja 2016.godine u prostoru Niškog sajmišta. Manifestacija podrazumeva učešće zapaženog broja strip izdavača, uglednih strip autora iz Francuske i reprezentativnih stvaralaca iz naše zemlje.

Ova manifestacija uključuje veliki broj pratećih dešavanja kao što su prezentacije najvrednijih strip izdanja, tematske tribine i predavanja, izložbe originalnih radova poznatih strip autora, okrugli stolovi i radionice vezane za strip kao devetu umetnost, koje su namenjene zainteresovanim učenicima u osnovnim školama na području Gradske opštine Pantelej i studentima fakulteta umetnosti u Nišu.

Kao uvertira za ovogodišnji Nifest, u sredu, 4.maja 2016. od 17 časova u Narodnoj biblioteci «Stevan Sremac» u Nišu biće održana Tribina povodom 15.godina Strip Pressinga.

Svečano otvaranje Međunarodnog festivala stripa – Nifest 2016. planirano je u četvrtak, 5.maja 2016. od 18 časova u prostoru Niškog sajmišta a tokom dana, od 14 časova u Galeriji Niškog kulturnog centra /na Bulevaru Zorana Đinđića/ biće otvorena prva festivalska izložba originalnih radova strip autora Željka Paheka.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *