Vesti Vesti

EU PRO Plus predstavlja poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija u Nišu 18. novembra

EU PRO Plus program će u četvrtak, 18. novembra 2021. u Nišu, u hotelu Tami (Durmitorska prilaz br. 1) u 10 časova održati info-sesiju kako bi zainteresovanim lokalnim samoupravama iz Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Zaječarskog i Borskog okruga, kao i predstavnicima/cama Regionalne razvojne agencije „Jug“ i RARIS-a, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, predstavio poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija.

Putem ovog poziva Evropska unija će obezbediti podršku lokalnim samoupravama u izradi strateških dokumenata neophodnih za održivi lokalni razvoj, koje će im koristiti da na određenom geografskom području definišu zajednička rešenja za pitanja kao što su braunfild lokacije i industrijske zone, neformalna naselja, rešavanje društvenih ili ekoloških problema ili zaštite kulturnog nasleđa tog kraja. Strategije bi takođe trebalo da formulišu buduće planiranje u brojnim sektorima uključujući obrazovanje, ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine.

Tokom informativne sesije, biće pojašnjeni uslovi poziva a učesnici i učesnice će biti u prilici da se bliže upoznaju sa instrumentima teritorijalnog razvoja i metodologijom razvoja strategija integralnih teritorijalnih investicija (ITI) i strategija održivog urbanog razvoja (eng. Sustainable Urban Development – SUD) i njihovim sprovođenjem.

Sve informacije o pozivu, kriterijumima za učešće i načinu prijavljivanja su dostupne na internet stranici EU PRO Plus programa  Javni poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija

Nakon Niša poziv će biti predstavljen u Vranju 23. novembra 2021.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *