Vesti Vesti

EU PRO Plus predstavlja Javni poziv za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga


EU PRO Plus program, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, održaće informativne sesije o javnom pozivu za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga od 14. do 17. avgusta 2023. godine u Blacu, Knjaževcu, Sjenici, Vlasotincu, Ljuboviji, Bujanovcu i Golupcu.

Kako bi doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine uključene u program, Evropska unija je opredelila sredstva od 375.000 za nabavku nove opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se podstakne preduzetništvo među ženama i mladima.

Pravo učešća na pozivu imaju nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje  biznisa u jednoj od 43 navedene lokalne samouprave. Za bespovratna sredstva mogu da se prijave i preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.

Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosi od 5.000 do najviše 10.000 evra, a poziv je otvoren do 12. septembra 2023. godine.

Više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na  internet stranici EU PRO Plus programa: Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA

  • Blace, 14. avgust 2023. od 11 časova, Sala Emona, ul. Kralja Petra I Karađorđevića 137
  • Knjaževac, 15. avgust 2023. od 11 časova, Dom kulture – sala Društveni klub, ul. Branka Radičevića 1
  • Sjenica, 15. avgust 2023. od 11 časova, hotel Borovi, ul. Jablanička 83
  • Vlasotince, 16. avgust 2023. od 11 časova, Motel Gunjetinac, ul. 29. novembra bb
  • Ljubovija, 16. avgust 2023. od 11 časova, Bioskopska sala, ul. Ilije Neškovica bb
  • Bujanovac, 17. avgust 2023. od 11 časova, Dom kulture, ul. Karađorđa Petrovića bb
  • Golubac, 17. avgust 2023. od 11 časova, hotel Golubački grad, ul. Golubački trg 4
  • Onlajn info-sesija, 22. avgust 2023. od 15 časova (prijava preko linka  dostupnog na internet stranici Javnog poziva)

Lokalne samouprave  koje su obuhvaćene ovim pozivom na osnovu stepena razvijenosti pripadaju IV grupi izrazito nedovoljno razvijenih lokalnih samouprava: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka,Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Crna Trava, Dimitrovgrad, Doljevac, Gadžin Han, Golubac, Knjaževac, Krupanj, Kučevo, Kuršumlija, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš, Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Raška, Ražanj, Rekovac, Sjenica, Surdulica, Svrljig, Trgovište, Tutin, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Žabari, Žagubica i Žitorađa.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *