Vesti Vesti

Direktorka KLJMP demantovala Srđana Šajna

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović demantovala je predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srđana Šajna koji je optužio nju i doskorašnjeg predsednika tog saveta Vitomira Mihajlovića za korupciju.

„Suzana Paunović, Vitomir Mihajlović i Slavko Jovanović (predsednik IO romskog saveta) obećavaju novac iz budžeta Srbije i to u visini od 200.000 do milion dinara i to svakom članu Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine ukoliko na novoj sednici podrže izbor Vitomira Mihajlovića za novog predsednika saveta“, navedeno je se u Šajinovom saopštenju, prenosi Beta.

Direktorka Kancelarije za ljudska i majnjinska prava je u izjavi agenciji Beta odgovorila da ne postoji mogućnost da ta kancelarija budžetska sredstva isplaćuje fizičkim licima.
Paunovićeva je napomenula i da je angažovan nezavisni revizor koji vrši kontrolu i garantuje zakonitost trošenja sredstava.

„Budžetski novac se doznačuje svakoga meseca svim nacionalnim savetima, pa i romskom“, kazala je Paunović.

Šajn je pozivao istražne i pravosudne organe da postupe u skladu sa ovlašćenjima i pokrenu postupke za utvrđivanje krivične odgovornosti Suzane Paunović, Slavka Jovanovića i Vitomira Mihajlovića oko korišteća budžetskih sredstva Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

„Kao znak protesta na sve pritiske koji se vrše na članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, aktuelna većina saveta zakazala je za kraj sledeće sedmice ispred Vlade Srbije i na putu ka graničnim prelazima prema Evropskoj Uniji proteste sa sloganom – Pravda ili azil“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da „aktuelna većina“ zahteva od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da u skladu sa zakonom upiše da je izabrano novo rukovodstvo saveta i „pokaže da je država jača od pojedinaca i da je borba protiv korupcije jednaka za sve“.

Romska partija, na čijem je čelu Srđan Šajn, saopštila je u septembru da je na sednici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, održanoj u Leskovcu, sa dve trećine glasova razrešen predsednik saveta Vitomir Mihajlović.

Kako je tada saopšteno za novog predsednika izabran je Šajn. Kako je navedeno, razrešen je i Slavko Jovanović, dosadašnji predsednika Izvršnog odbora Saveta, a na njegovo mesto je postavljen Dragoljub Acković. U javnosti i Šajn i Mihajlović navode da su predsednici tog saveta.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *