Vesti Vesti

Dajmo im krila!

U organizaciji Edukativnog centra Roma u Subotici je 24.06. održana regionalna konferencija projekta „Snažni od početka: Romska deca, porodica i zajednica – unapređivanje roditeljskih veština i kućnog okruženja za učenje i razvoj“, koji su realizovali CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, Obrazovno-kulturna zajednica Roma ,,Rromanipen“, Udruženje građana Roma „Ponos“, UG Edukativni centar Roma i Dečiji centar „Mali princ“.

steva
Na Konferenciji su predstavljena iskustva u primeni programa i otvorena su značajna pitanja o tome kako obrazovni, zdravstveni i sistem socijalne zaštite u saradnji sa udruženjima mogu doprineti unapređenju uslova u kojima odrastaju deca iz siromašnih porodica koja žive u neuslovnim naseljima.
Prisutni su zaključili da postoje određeni mehanizmi koji mogu da podrže programe ranog razvoje ali nedostaje kontinuirana saradnja, poverenje i praćenje postignutih rezultata. U narednom period je potrebno da zajedno utičemo da pitanje dobrobiti svakog deteta bude tema kojom se bave i stručnjaci i građani, jer smo svi na neki način odgovorni da deca u našem okruženju imaju dobre uslove za rast, razvoj, igru i učenje.

Izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *