Vesti Vesti

Da li Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Nišu ostaje bez vozila?

 

Prema pisanju lista Politika posle pravosnažne sudske presude i rešenja o prinudnoj naplati duga prema Poreskoj upravi Srbije, privatni izvršitelj je popisao deo imovine Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu. Kako je nam je rečeno, na ime naplate duga od 13 miliona dinara popisana su tri vozila niške Hitne pomoći. V. d. direktora zavoda dr Slavoljub Živadinović rekao je za naš list da su popisana putnička, a ne ambulantna vozila, jer bi u tom slučaju ova zdravstvena ustanova bila onemogućena da radi punim kapacitetima i da bude u službi građana Niša:

Dug naše ustanove prema Poreskoj upravi je iz prošlosti, iz 2010. i 2011. godine, jer nisu plaćeni porez i doprinos za rad zaposlenih u našem zavodu u dane vikenda, porez na isplaćene jubilarne nagrade i otpremnine radnicima koji su otišli iz zavoda, kao i poreske obaveze za stomatologe koji su svojevremeno iz Hitne pomoći prebačeni u niški dom zdravlja. Sva poreska zaduženja naše ustanove su na osnovu sudskih presuda, a osim osnovnog duga naše obaveze su i uračunata kamata, što je ukupno 13 miliona dinara, rekao nam je dr Živadinović, v. d. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu.

Ovo je druga prinudna naplata privatnih izvršitelja u Nišu za samo sedam dana. Prošlog ponedeljka popisali su imovinu Izvršnog odeljenja Osnovnog suda zbog neisplaćene obaveze jednom meštaninu Kuršumlije, koji je tužio državu zbog naplate troškova za sudski postupak vođen protiv njega, posle kojeg je on oslobođen odgovornosti.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *