Vesti Vesti

Da li je Ismailović preminuo od prirodne smrti?

11.juna, 2015.g., u naselju Stočni Trg došlo je do iznenadne smrti dugogodišnjeg novinara i građanskog aktiviste Valtera Ismailovića. Prema pisanju „Južnih vesti“ nakon tuče u naselju pokojni Valter je preminuo u policijskoj stanici Crveni Krst. 

valter

U Policijskoj upravi su precizirali da se sve dogodilo prošlog četvrtka, nakon incidenta u romskom naselju Stočni trg.

Kolege su reagovale zbog narušavanja javnog reda i mira. Nakon 3 sata je nekoliko učesnika tuče došlo u stanicu da da izjavu. Jednom od njih je pozlilo i on je preminuo na licu mesta – kažu u policiji.

I dalje se čekaju rezultati obdukcije koja bi trebalo da pokaže uzrok smrti, odnosno da li je Ismailović preminuo zbog povreda zadobijenih u tuči.“- pišu Južne vesti.

Na komemoraciji koja je održana u ponedeljak 15.06.2015.g. u prostorijama RNVO „Ponos“ prisustvovali su članovi porodice Ismailović, kao i veliki broj prijatelja i poznanika, na žalost komemoraciji  nisu prisustvovali predstavnici lokalnih vlasti kao ni medija, iako su uredno dobili poziv tvrdi projekt menadžer ove organizacije Meda Bajramović, izjave saučešća porodici ali i RNVO „Ponos“ su izrazili mnoge kolege i prijatelji, ali nijedne izjave saučešća sa lokala nije bilo. U izjavi našoj produkciji aktivisti niških NVO napominju da je Ismailović  bio veliki borac za ostvarivanje prava romske zajednice, smrt ovog borca za ljudska prava je nenadoknadiv gubitak celom društvu.

Prema nepotvrđenim informacijama do incidenta je došlo tokom jedne od poznatih akcija RNVO“Ponos” u cilju podizanja stepena obrazovanja mladih Roma. Ismailovića je navodno tokom tuče zasada nepoznata osoba udarila palicom u glavu. Nakon saniranih povreda u Hitnoj pomoći on je otišao da da izjavu u policijsku stanicu na Crvenom krstu, gde je i preminuo.

Valter Ismailović je rođen 13. aprila 1972. godine, suprug,otac dvoje dece i deda tri unuka, bio je novinar “City radija” i glodur RTV “Nišava”. Poslednjih 10-tak godina je bio aktivan u nevladinom sektoru RNVO “Ponos”.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *