Život Roma-Rromano dživdipa

Da li će biti novog LAP – a, za romsku zajednicu u Nišu?

Grad Niš je usvojio LAP (lokalni akcioni plan) za poboljšanje položaja romske zajednice na period 2017-2019 i budžetirao sa ukupno 10 miliona dinara . Za 2018.godinu sredstva od 5 miliona dinara su potrošena na 24 stipendije srednjoškolcima i na renoviranje i opremanje Romskog Kulturnog Centra.Grad Niš je primer pozitivne prakse koji u skladu sa državnom politikom odnosno Strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja 2016-2025 radi na unapređenju položaja Roma i Romkinja.

14.06.2019. u Media&Reform centru održan je okrugli sto na kome su prisustvovali predstavnici Grada Niša, NVO sektora kao i zainteresovanih pojedinaca. Na skupu se moglo čuti da će i školske 2019/20 godine romski srednjoškolci dobiti stipendje. Međutim cilj ovog skupa kao i projekta “Državne i lokalne mere za bolji život romske zajednice” jeste zagovaranje usvajanja novog LAP-a za Rome i Romkinje u Nišu u narednom periodu!

Više informacija u tv paketu:

Ovaj Tv paket je deo projekta „Život Roma – Rromano đivdipa“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Niša, na osnovu konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2019.godini.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *