Vesti Vesti

Bolji uslovi stanovanja Roma na teritoriji GO Palilula

Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić sa saradnicima primio je delegaciju Ekumensko humanitarne organizacije (EHO) iz Novog Sada.

U okviru aktivnosti na “Socijalnoj inkluziji i poboljšanju uslova stanovanja Roma i Romkinja u Republici Srbiji”, ova nevladina hrišćanska organizacija, čiji su programi zasnovani na ljudskim pravima i okrenuti ka socijalnom razvoju, po rečima Slađane Jovanović, koordinatorke projekta, ostvaruje aktivnost sa zainteresovanim partnerima na „Legalizaciji i obnovi podstandardnih romskih naselja zasnovanoj na potrebama njihovih stanovnika“.

Radi poboljšanja uslova stanovanja u romskim naseljima EHO – Romski resurni centar je razvio jedinstveni model rada sa pripadnicima romske nacionalne zajednice – „Održiva obnova romskih naselja samogradnjom“. Ovaj model rada, istakla je Slađane Jovanović podrazumeva sveobuhvatni pristup u rešavanju postojećih problema i participativne metode rada koji nude mogućnost izgradnje kupatila, rekonstrukciju kuće i izgradnju male kuće.

U ovom razgovoru učestvovali su Igor Paunović, koordinator za romska pitanja Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, zamenik predsednika Skupštine GO Palilula i Nikola Božić, projekt menadžer.

Organizacije EHO je hrišćanska nevladina organizacija koja radom na smanjenju siromštva, razvojem međucrkvene saradnje i promocijom ljudskih prava uspešno ostvaruje svoju misiju.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.