Vesti Vesti

Uskoro po 10 hiljada dinara i prosvetarima

Svi zaposleni u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, kao i u ustanovama učeničkog i studentskog standarda dobiće jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, odluka je koju je na današnjoj sednici usvojila Vlada Srbije. Kada će novac biti na računima prosvetara nije saopšteno.

Iz državnog budžeta, kako se navodi u saopštenju, za tu namenu biće izdvojeno 1,6 miliona dinara, a pomoć će dobiti i zaposleni u u institutima, inovacionim centrima i istraživačima zaposlenim u visokoškolskim ustanovama.

Podsetimo, po 10.000 dinara pomoći nedavno su dobili zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, a sredinom januara jednokratnu pomoć dobili su i zdravstveni radnici.

Stiže i 100 evra za mlade

Vrlo brzo stiže i pomoć za malde. Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *