Vesti Vesti

Uručena najviša gradska priznanja, nagrada „11. januar“

U Svetosavskom domu u Nišu danas je, na Dan oslobođenja Grada Niša od Turaka, održana svečana sednica Skupštine grada, na kojoj su uručena najviša gradska priznanja, nagrada „11. januar“

Dobitnici nagrade su Dragan Stojković Piksi, dr Milan Lazarević, 63. padobranska brigada, Klub privrednika „Naissus“ i Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu.

Predsednik Komisije za dodelu nagrada Grada Niša Boban Džunić izjavio je da se ovim činom izražava duboko poštovanje gradu, kao i njegovoj istorijskoj i kulturnoj tradiciji.

„Posle pet vekova robovanja, Grad Niš je oslobođen od Turaka na današnji dan 1878. godine, a prvo zasedanje Narodne skupštine Srbije desilo se u zgradi osnovne škole, ove iza nas, koja se nalazi iza Saborne crkve u Nišu, i to iste godine. Danas, na Dan oslobođenja Grada Niša od Turaka, održavamo svečanu sednicu Skupštine Grada Niša. Ovim činom izražavamo duboko poštovanje našem gradu, njegovom kulturnom i istorijskom identitetu, koji smo viševekovnim naporima gradili i negovali. Danas izražavamo zahvalnost hrabrim precima, što živimo ponosno i dostojanstveno u gradu sa vizijom. Najviše priznanje Grada Niša „11. januar“, koje će danas biti uručeno, dokaz je da prepoznajemo i cenimo najzaslužnije pojedince i kolektive, koji svojim uspesima i trudom grade bolji i napredniji Grad Niš.

Zoran Jović iz Centra za socijalni rad je podsetio da je ova institucija obeležila 60 godina postojanja.

„Davne 1961. godine je osnovan Centar za socijalni rad, i od te godine do sada mu je poveren zadatak od strane društva da pomaže ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. U ovom trenutku sam izuzetno ponosan, kao i svi moji radnici zbog činjenice da je prepoznat taj rad minulih šest decenija i da smo, kao kolektiv, dobili ovo prestižno priznanje.“

Dr Milan Lazarević izrazio je zadovoljstvo dobijenom nagradom.

„Kao što sam u par navrata napomenuo, kao rođeni Nišlija dobiti najveće priznanje Grada Niša, ima ogroman značaj za mene, kao i za moju porodicu, ali i za ustanove koje predstavlja Medicinski fakultet i Univerzitetski klinički centar, tako da sam jako srećan i zadovoljan“, rekao je dr Lazarević, pa dodao:

„Najponosniji sam na jedan tim od dvadesetak ljudi koji je uspeo da se obuči, i da sa mnom uđe u tajne grane medicine, koja se zove klinička transfuziologija, i da zajedno na taj način omogućimo pacijentima najbolju moguću uslugu.“

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, obratio se prisutnima putem video-poruke.

„Fizički nisam u Srbiji, pa samim tim nisam u mogućnosti da budem tu sa vama i da se na drugačiji način obratim i zahvalim. U poslednje vreme dobijam razna priznanja, čestitke i nagrade, ali da budem potpuno iskren i otvoren, za mene posebnu vrednost imaju one koje dolaze iz mog grada, u kom sam rođen, u kom sam odrastao i koji neizmerno volim. Osećam se privilegovanim zbog ovog velikog priznanja. Zahvaljujem Gradu nišu, Skupštini grada Niša i svima onima koji su me nominovali i u meni prepoznali nekoga ko zaslužuje da bude dobitnik ovog priznanja. Uvek ću se truditi da svoj posao radim najbolje što mogu i da kroz rezultate koje postižem afirmišem i promoviše i Grad Niš.

Dragan Milošević predsednik Kluba privrednika, izjavio je da nagrada „11. januar“ predstavlja krunu dosadašnjeg poslovanja, ali i obavezu da budu još aktivniji.

Više informacija na izvor linka:https://gradskiportal018.rs/2022/01/11/dodeljene-nagrade-11-januar-najvece-priznanje-grada-nisa/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.