Vesti Vesti

100 za budućnost – završna konferencija

Na završnoj konferenciji seminara o ženskom aktivizmu, „100 za budućnost“, koji je kroz nekoliko modula održan u organizaciji Kancelarije za inkluziju Roma i Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Nacionalni savet romske nacionalne manjine imao je svoju prezentaciju o aktivnostima i postignutim rezultatima.
U ime Nacionalnog saveta, prezentaciju je predstavio i obratio se prisutnima, predsednik Dalibor Nakić.
Predsednik Nakić naglasio je da se Nacionalni savet svesrdno zalaže za uključivanje Romkinja u sve društveno političke aktivnosti, kao i za razvijanje preduzetničkog duha.
U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, obratila se ministarka Gordana Čomić, a prezentaciju je imao i predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, kao opština koja je prepoznata kao primer dobre prakse u postignutim rezultatima.

izvor: http://<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D7237914136281530%26id%3D1035754999830839&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“812″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Sto za budućnost je projekat koji ima za cilj da se žene Romkinje ohrabre i uključe u mnoge sfere društvenog života. U okviru ovog projekta koji se sastoji iz više modula je i informisanje žena o njihovim pravima i otvaranje novih mogućnosti inkluzije, te samim tim koreliranje njihovom vidljivošću u društvu. Naziv projekta „100 za budućnost“ elaborira na to da će stotinu žena romske nacionalnosti na nivou Srbije, proći kroz različite vrste edukacija, te tako svojim primerom doprineti emancipaciji žena na društvenom nivou. Kada je u pitanju borba za ženska prava, na seminaru će biti i osvrta na položaj žena u društvu kroz istoriju, te analogije sa današnjim statusom.

Ovaj projekat Ministarstva i Kancelarije za inkluziju Roma, podržao je i GIZ, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju i Centar za razvoj romske zajednice „Amaro Drom“

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *